Ring oss för en kostnadsfri bedömning

Om Södra byrån

Södra byrån är en skånsk juristbyrå med arbetsrätt som specialområde. Vi företräder främst arbetstagare, fackföreningar och ideella föreningar i tvister mot arbetsgivare. Byrån startades 2021 eftersom det fanns ett behov av erfarna arbetsrättsjurister med rimliga och tydliga priser.

Vår ambition, din trygghet

Södra byråns ambition är att det ska kännas tryggt för dig som har fått problem på jobbet att anlita oss. Du ska kunna lita på att vi gör vårt allra bästa för att lösa din tvist, samtidigt som du har full koll på vad det kommer att kosta.

Södra byrån är baserad i Skåne, och är verksam främst i Ystad, Malmö, Lund, Helsingborg, Hässleholm och Kristianstad. Men vi är tillgängliga för uppdrag i resten av landet också.

Vår vision och vårt ansvar

Egentligen tycker vi inte att det ska behövas juristbyråer som tar betalt för att hjälpa arbetstagare som har fått problem på jobbet. Alla borde vara medlemmar i facket istället och få hjälp den vägen.

Därför uppmanar vi alltid de som vänder sig till oss att försöka få hjälp från facket. Är de inte medlemmar sen innan, hjälper vi dem att gå med. 

Tyvärr funkar det inte alltid. De flesta fackföreningar tillämpar någon slags karens och hanterar inte tvister som har uppstått innan man gick med. Så om man inte var med sedan tidigare kan det vara svårt att få hjälp. 

Det är alltså ett problem att många av olika anledningar inte är medlemmar i facket. Men vi ser att det också är ett problem att alla som faktiskt är med inte får den hjälp de behöver.

Om vi ska vara lite kritiska, så tycker vi inte att fackföreningarna alltid tar sitt ansvar, särskilt när det gäller de svagaste grupperna i samhället.

Därför arbetar vi både för att att stärka fackföreningarna och samtidigt se till att alla får del av tryggheten som medlemskapet ska innebära.

Vår vision är alltså en arbetsmarknad med starka fackföreningar som tar ansvar för sina medlemmar.

Frederick Batzler, grundare och jurist

Jag som startade Södra byrån heter Frederick Batzler. Jag har nästan 20 års erfarenhet av fackliga förhandlingar och arbetsrättslig tvistelösning.

Jag fick min juristexamen från Lunds universitet 2017 och har också en magisterexamen i arbetsrätt från Umeå universitet. De senaste åren har jag arbetat som arbetsrättsjurist och har drivit flera mål i domstol.